joi, 13 ianuarie 2011

Istoria parcului Rock Garden

         Parcul cu o suprafata mai mare de 26 acri, Numit Rock Garden, situat in orasul Chandigarh, India detine nu doar locuri pentru recreere, cascade si mii de creaturi unice creiate din materiale reciclate.
         Este un adevarat spectacol incitant, in plus, este incredivbil, cum creatorul sau Neck Chand, a reusit sa il tina secret mai mult de 4 decenii.

        Dupa ce a pierdut locul de munca in anul 1958, el si-a dedicat tot timpul hobby-ului lui -  colectarea de pietre si roci. La sfarsitul anului 1965, dupa ce a adunat o colectie impresionanta, ii vine o alta ideie, sa creeeze orase utopeice unice. Gaseste un loc indepartat de oras intr-o vale langa o padure.

        Singurul lucru care l-a speriat este posibilitatea sa fie deschis publicului, din cauza faptului faptului ca  proiectul sau nu era in totalitate legal.
         Dupa finalizarea tuturor lucrarilor, el a petrecut ani de zile cerand autoritatilo indiene sa nu distruga parcul, iar eforturile sale au fost rasplatite.











       
                   Acum, potrivit expertilor, in fiecare zi mai mult de 5000 de vizitatori din toata India si din strainatate vin pentru a admira acest sat pitoresc. Rock Garden a devenit al doilea cea mai populara destinatie  turistica din India.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu