vineri, 26 noiembrie 2010

Obiceiuri care va va schimba viata



     
          Obiceiurile, ne insotesc pe tot parcursul vietii. Uni avem nevoie de ascapa de o parte din el iar alti de a dobandi cateva. Iata o lista scurte de obiceiuri care iti pot schimba viata :
         
        Sanatate

Exercitiu zilnic. Nu fi lenes, macar 30 minute pe zi petreceti-le cu un pic de exercitiu, jogging sau orice altceva. Mai ales dak aveti un loc de munca sedentar. Acest lucru va ajuta sa va simtiti mult mai bine.

Micul dejun. Nu uitati sa mancati micul dejun, deoarece aceasta este cea mai importanta masa a zilei. Daca nu o ignorati veti avea o digestie mai buna si un nivel ridicat de energie.

Somn odihnitor. Lipsa de somn nu poate afecta sanatatea sanatatea dumneavoastra, dar impreuna cu stresul si oboseala se acumuleaza cu fiecare zi ce trece ceea ce determina ca si corpul dumneavoastra sa fie mai slab si mai slab. Trebuie sa dormiti cel putin 8 ore pe zi.

Alimentatie sanatoasa. Toti ne dorim, uneori, sa mancam la fast food dar trebuie sa renuntam la acest obicei care este daunator pentru sanatarea noastra.

Fructe si legume. 5 portii de fructe si legume pe zi este necesar pentru o sanatate cat mai buna.

Peste. Este recomandat sa mancam peste cel putin o data pe saptamana pentru ca este foarte bogat in substante minerale.

Pahar cu apa imediat dupa trezire. Cand te trezesti corpul tau este foarte dezhidratat si are nevoie de lichida. Incercati sa va creati obiceiul de a bea un pahar cu apa dimineata. De asemenea, incercati sa beti mai multa apa in timpul zilei.

Bauturi carbogazoase.Evitati-le pentru ca sunt foarte daunatoare pentru sanatatea dumneavoastra.

Igiena personala. Pastrati-va corpul curat, asta nu inseamna sa faceti dus de zece ori pe zi,  unul ajunge dar sa fie bun.

Renuntati la fumat. Este foarte simplu: obiceiul prost , fumatul inlocuiti-l cu ceva inofensiv. Fumatul este interzis dak tineti la sanatatea dumneavoastra.

Evitarea alcolului. Acelasi lucru ca si in cazul fumatului. Dar aici exista o exceptie, un pahar de vin la cina.

Casa scarii. Evitati folosirea liftului in defavoarea scarilor, urcarea acesta este un foarte bun exercitiu fizic pentru sanatatea ta.

Vitamine. Nu uitati sa luati in fiecare zi vitamine.


       Performanta

Idei. Fa-ti un obicei da ati nota toate ideile care iti vin in minte, nu se stie cand o sa ai nevoie de ele.

Prioritati. Ai o lista a activitatilor planificata?  Daca da, cu ce sa incepi. Intotdeauna trebuie sa ai bine stabilite prioritatile. Dak ai dubii intreba-te> „Daca azi as putea face un singur lucru, care ar fi ?”

Plan. Planificarea este foarte importanta, trebuie sa stii dinainte ce urmeaza sa faci azi sau in aceasta saptamana. Cu toate acestea planificarea pe mai mult de cateva saptamani este de obicei ineficienta, deci nu va aceti griji despre asta.

Verifivat-va e-mailul de doua ori pe zi. E-mailul poate fura  foarte usor o gramada de timp, pentru a evita acest lucru faceti-va obiceiul de al verifica nu mai mult de doua ori pe zi.

Eliminarea sarcinilor non-esentilale. Faptul ca esti ocupat toata ziua nu inseamna k esti ocupat cu lucrurile adevarat importante. Fii capabil sa filtrezi sarcinile mai cele importante si concentreaza-te asupra lor.

Pastreaza ordinea. Acest obicei te va face mai organizat si mai productiv.

Automatizare. Exista multe provocari care se repeta in fiecare zi sau in fiecare saptamana. Automatizati-le.

Odihna. Nu uitati sa va relaxari periodic, sau productivitatea nu se va clinti.

O carte pe saptamana. Este o modalitate foarte buna de a creste activitatea creierului.

Puzzle. Rezolva tot felul de puzzle-uri, ghicitori, rebusuri. Acesta este un obicei foarte bun care dezvolta abilitati intelectuale si creative, precum si gandira logica.

Luarea deciziilor. Insuseste-ti obiceiul de a lua decizii rapid, dar ferm si in mod deliberat.

Respingerea impulsurilor de moment. Daca aveti de gand sa cheltuiti o suma mare de bani, mai intai luati in considerare toate avantajele si dezavantajele posibile. Acest lucru sa nu risipiti bani pe ce nu va trebuie cu adevarat.

Meditatie. Meditati zilnic, este un obicei util care va ajuta la mentinerea ordini mintale.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu